Málnás nyalánkság
A piskóta:
Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
dió (lisztbe)
1 csomag sütőpor
joghurt/tej
málna lekvár
Végy 6 tojást, válaszd ketté őket.
A fehérjét jó habosra felvered, be a hűtőbe ha lassú vagy . Keverd ki a tojás sárgát 6 evőkanál cukorral, jó habosra, majd keverj hozzá a 6 evőkanál lisztet ( itt egy –egy kanálnyi helyett varázsolhatsz bele akár diót, mákot, ha netán van feleslegesen a polcon , mert az itt a tésztába belefér.) 1 csomag sütőport is keverj bele , majd jöhet a felvert tojásfehérje, de azt már csak finoman – ne géppel tedd hozzá.( Nem lesz annyira száraz a tészta ha egy pici tejet v. joghurtot öntesz a tésztához.
Sütés:
Béleld ki a tortaformát egy sütőpapírral. Legyen a sütő előmelegítve kb 180 fokra.
Ha mindez meg van , öntsd bele a tésztát a formába és kezdődhet a sütés, kb 45 -50 perc alatt kész, de azért érdemes bekukkantani és egy hosszú hústűvel beleszúrni, mert a piskóta akkor lesz jó, ha már nem ragad a pálcára semmi.
Ha kész, vedd ki a sütőből hagyd kihűlni.
Ha kész kenhetsz rá vékonyan egy kis málna vagy egyéb lekvárt, mielőtt rákened az alábbi tejszines-joghurtos gyümölcskrémet.
A krém:
Hozzávalók:
2 doboz mirelit málna
1/2 liter növényi tejszín
2 doboz málnás joghurt
habfix
vegyél jó sok mirelit málnát min. 2 dobozzal és engedd fel.
1/2 liter növényi tejszínt.
Kezd el jól felverni.
Tegyél a felvert tejszínhabba 2 doboz gyümölcs joghurtot, nem árt ha azonos a gyümölccsel, jelen esetben , mert tél van a málnás az igazi, rakjál bele a felengedett gyümölcsből is eleget.
A tortaformából kivett piskótát tedd egy szép tányérra és fogd körbe műanyag tortaformával szorosan. Ha mindezzel meg vagy tedd be a hűtőbe a sütit.
Ami a tetejére kerül:
2 csomag piros zselatinpor
8 kanál cukor
szörp (vagy a málna leve)
eper, dekorációnak
Vegyél 2 csomag piros zselatinport, olvasd el a hátulját, nem egy ördöngösség ahogy kell csinálni. A két port beleöntöd egy kicsi edénybe , raksz hozzá kb. 8 kanál cukrot, önthetsz hozzá bármilyen piros szörpöt is , de a kiengedett málna levével még finomabb . A lényeg hogy kb 5-6 dl folyadékkal forrald fel 1 percig ezt a cukros zselatinport, majd hagy kihűlni, de épp annyira hogy ne dermedjen meg , önteni lehessen.
Ha ez rendben van, vedd ki a hűtőből a tortát, rakd tele a kiengedett málnával és öntsd rá ezt a piros zselatint és már mehet is vissza a hűtőbe.